Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia - 21 octubre 2020 21/10/2020 29:58

L'Audiència Nacional sentencia que ha quedat acreditat que els mossos d'esquadra no es van posar d'acord amb els líders independentistes perquè la policia catalana no complís les ordres judicials per a impedir el referèndum. És el principal argument per haver absolt el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, acusat dels delictes de sedició i desobediència per l'actuació dels Mossos d'Esquadra la jornada del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. També els altres tres càrrecs de la policia catalana que han estat jutjats.

L'índex de rebrot a Catalunya ja supera els 500 punts. Salut ha notificat més de 4.000 nous infectats i 31 morts. L'índex de transmissió també creix una dècima arriba a l'1'38. El govern reconeix que les Unitats de Cures Intensives, ampliades durant el principi de la pandèmia, estan ja al 80% de la seva capacitat. Gairebé el 30% dels llits estan ocupats per pacients covid greus.
El Ministeri de Sanitat posarà sobre la taula demà en la reunió amb els consellers autonòmics la possibilitat d'aplicar el toc de queda
Entrevistem el catedràtic en dret constitucional de la UB, Xavier Arbós i el Butlletí Oficial del Parlament ja publica la resolució de la Presidència del Parlament perque no ha hi candidat per sustituir Quim Torra a la Generalitat i es posa en marxa el rellotge i el termini de dos mesos per investir-ne un president. Com previsiblement no l'haurà, el 22 de desembre la cambra quedarà automàticament dissolta i les eleccions quedaran convocades pel 14 de febrer.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones