Serveis informatius Ràdio 4   El sector de la construcció català trigarà tres anys en recuperar-se de la covid 23/07/2021 01:05

Els Contractiestes d'Obres no esperen remuntar a nivells previs a la pandèmia fins d'aquí tres anys en funció dels fons europeus.

La pandèmia ha suposat un cop dur a molts sectors econòmics, com el de la construcció, que al 2020 ha retrocedit un 15'4 per cent, segons els balanç dels contractistes d'obres.

Una davallada que no esperen remuntar fins d'aquí tres anys i tot dependrà de com i quan arribin els fons europeus. El 15 per cent de contracció al sector supera en 4 punts la caiguda de l'economia catalana al 2020. De fet, la construcció retrocedeix any rere any, ja no només per la pandèmia, i ara el seu pes a l'economia és la meitat que el de fa 15 anys, quan superava el 10 per cent.

La recuperació a nivells precovid no l'espera el sector fins el 2024, ja que enguany la previsió de creixement és del 5 per cent, i tot dependrà dels fons europeus i l'agilitat amb la que arribin a les empreses, segons explica el president dels contractistes d'obres catalans, Joaquim Llamsó.

El balanç de 2020 deixa un retrocés del 6 per cent en la construcció d'habitatges, fins superar de poc els 12 mil pisos  La licitació d'obra pública encara va retrocedir més, un 17 per cent, fins els 1.500 milions, el que suposa menys de la meitat de la mitjana dels últims 20 anys

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones