Serveis informatius Ràdio 4   El sud-africà Brett Bailey debuta a Barcelona amb "Samsó" 19/07/2021 02:12

El director sud-africà Brett Bailey versiona el mite bíblic de Samsó i el transforma en un musical contemporani per parlar del colonialisme.

El director i artista sud-africà Brett Bailey porta al festival Grec la seva revisió del mite de Samsó en clau contemporània. Només s’ha vist al Festival d’Avinyó. L'iconoclasta creador converteix la història en un muntatge on conviuen la música, la dansa i un potent imaginari audiovisual.

Fascinat per la història del seu país, el sud-africà Brett Bailey va començar a indagar, coincidint amb la fi de l'apartheid, en la tradició i la força dels rituals ancestrals d'un territori marcat pel colonialisme i el racisme.

Aquests referents africans, la política, així com la música, la dansa, els somnis i l'espiritualitat alimenten les creacions d'aquest iconoclasta director i artista visual que debuta a Barcelona, al Teatre Lliure, amb una versió del mite bíblic de Samsó.

I el porta a un món actual i distòpic en què l'heroi de l'Antic Testament viu entre el capitalisme desenfrenat, les crisis migratòries, la violència i la xenofòbia. Bailey ens presenta un Samsó furiós que lluita contra l'opressió sotmenent la població al terrror mentre que Dalila li treu el poder per protegir els seus.

El protagonista de "Samsó", Elvis Sibeko, és ballarí contemporani i també un "sangoma", una mena de xaman, en aquest còctel oníric ric en imatges, sensacions, ball i música de diferents estils.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones