L'Altra Ràdio   Barcelona i la intel·ligència artificial 22/09/2021 55:27

Ramon Sangüesa, doctor en informàtica i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya informa de tres fets importants, relacionats amb la intel·ligència artificial i la ciutat de Barcelona: el nou grau de la UPC, el Congrés AI & BigData i el centre de Microsoft.

Han començat les classes de la nova carrera d’Intel·ligència Artificial a la UPC, el 13 de setembre. Una de les coses que sempre atrau de la IA és que relaciona i mobilitza molts aspectes del coneixement. Precisament per haver de treballar amb la formalització del coneixement per que les màquines l’apliquin.

La gran varietat d’aplicacions de la IA i les seves conseqüències van ser el centre del congrés AI & Big Data que va tenir lloc a Barcelona el 14 i 15 de setembre amb el suport del CIDAI i amb el lideratge del IDEAI, el centre que aplega tota la recerca de IA de la Universitat Politècnica de Catalunya. S’hi va parlar de tot, des de ètica i intel·ligència artificial, fins a aplicacions ben concretes com, per exemple, detectar els discursos d’odi als mitjans socials.

Potser una de les presències destacades al congrés va ser la de Montserrat Pardo, Directora de Relacions Institucionals de Microsoft que va anunciar l’apertura del nou centre de R+D a Barcelona, dirigit per un català Jordi Ribas que ha tingut un paper molt important en el desenvolupament de productes web de Microsoft, en particular el seu cercador Bing!. El centre obrirà a Barcelona el gener vinent. Ha estat un treball de gestació llarga en què ha tingut força importància l’acumulació de talent en IA a Barcelona.

L'Altra Ràdio
Más opciones