Illa tanca la primera ronda de contactes per intentar ser investit 16/02/2021 01:32

Continuen els moviments i els contactes en l'escenari postelectoral a Catalunya. L'estratègia dels dos partits que han aconseguit més escons, PSC i Esquerra Republicana, passen pels comuns.

Salvador Illa ja s'ha posat en contacte amb tots els grups, excepte VOX, per intentar la seva candidatura. Però els números no li donen. Els comuns són els únics que podrien donar-li suport a Illa, una opció que defensen els socialistes. Però el seu suport, però no és suficient. Els d'Ada Colau són clau per a la governabilitat, tant en un escenari independentista com en un d'esquerres.

Esquerra i la CUP ho veuen absurd perquè seria una investidura fallida. Els republicans i els cupaires encara no tenen data per reunir-se, però tenen previst que sigui imminent, tal com ha anunciat Esquerra, que farà ronda de negociacions per intentar formar un govern amb els partits independentistes i també els comuns.

Però els comuns no estan disposats a compartir govern amb Junts i el seu objectiu és intentar una entesa d'esquerres amb PSC i Esquerra. Tants socialistes com comuns recorden, que si han arribat acords amb els de Junqueras al govern espanyol i a l'Ajuntament de Barcelona.

Más opciones