ERC i la CUP obren una primera ronda de contactes i s'emplacen a tornar-se a trobar la setmana que ve 17/02/2021 01:24

Tres dies després de les eleccions catalanes, Esquerra arrenca les negociacions formals per a intentar formar Govern. Els primers amb qui s'han reunit ha estat amb la CUP, aquest migdia.

Hi ha hagut el primer contacte entre totes dues formacions per obrir vies de negociació. Una trobada, que ambdós partits en els seus respectius comunicats posteriors, asseguren que ha servit per intercanviar impressions i punts de vista dels resultats del 14 de febrer. Coincideixen en ressaltar la victòria de l'independentisme i de la voluntat d'un gir cap a l'esquerra en les polítiques a Catalunya.

Republicans i cupaires s'han emplaçat a una nova trobada la setmana que ve per continuar amb la negociació. La propera cita de la ronda de negociacions que pretén fer Esquerra per formar govern és amb Junts, encara no hi ha data, i després amb els comuns, malgrat que recordem que un govern a 4 és inviable perquè els de Puigdemont els de Colau es veten entre. Al Congrés, avui el portaveu d'Esquerra, Gabriel Rufian, ha posat veu a la intenció d'Esquerra de prioritzar un govern d'esquerres i carregava contra Junts. Pere Aragonès, a hores d'ara és l'únic que si tindria els números per ser investit, perquè Salvador Illa malgrat guanyar les eleccions i voler-se presentar a una investidura, no té els suports necessaris.

Más opciones