Món possible   Sàhara Occidental: una terra oblidada 29/11/2020 54:28

Tornem a mirar cap al Sàhara Occidental, un poble que vol la pau, però està disposat a pagar el preu de la guerra per aconseguir el dret d’autodeterminació. Una situació silenciada, en una terra oblidada, que rescatem amb Núria Salamé, presidenta de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS).

Els homes han marxat a lluitar i les dones s’han tornat a fer càrrec dels campaments de refugiats, al desert algerià. Nacions Unides advoca per una solució pacífica al conflicte. Mentrestant, als territoris ocupats continúa la repressió, com la que pateix el periodista Ahmed Ettanji, president d’Equip Media, sota vigilancia policial al seu domicili, a El Aaiún. Ettanji ens informava fa una setmana de la situació, poc abans de celebrar el seu casament amb la també periodista Nazha El Khalidi, però les forces d’ocupació van impedir la cerimònia. “És el preu per informar del que passa”, es lamenta Ettanji, novament a “Món posible”.

Reprenem el debat sobre el Dret al Temps i la necessitat de regular els horaris per tal que siguin més eficients, saludables i més justos. Ho fem després que aquesta setmana s’ha celebrat la Time Use Week, on experts, institucions i societat civil han coincidit en la necessitat d’un Pacte Social en la matèria. En parlem amb Fabián Mohedano, del Consell Assessor per a la Reforma Horària, i Marta Junqué, co-coordinadora de la Setmana dels Horaris.

I mirem el món “amb ulls de dona”, amb la Míriam Hatibi i la Bel Olid. A propòsit del seu llibre “A contrapèl”, analitzem les formes de control social dels cossos de les dones, com ara la imposició de la depilació.

Món possible
Más opciones