Món possible   Nova normalitat? Emergència sanitària i climàtica 09/05/2021 57:07

Molts han confós la fi de l'estat d'alarma amb la "nova normalitat" i comportaments com els que s'han vist a la primera nit sense restriccions ens poden passar una alta factura,segons l'epidemiòleg Daniel López Acuña. "És molt necessari que s'entengui --diu el doctor-- que la fi de l'estat d'alarma no és la fi de la pandèmia i no pot ser la fi de les restriccions. Correm el risc que amb conductes com les que hem vist aquesta matinada, entrem en una fase de rebrot i increment de la incidència, que pot hipotecar-nos totalment l'estiu".

Fer front a la Covid-19 és el principal repte al que s'enfronta ara mateix la humanitat. Un objectiu que va de la mà de l'altre gran repte que tenim: l'emergència climàtica. Una i l'altre van unides, com ens recorda l'activista ecologista Santiago Vilanova al llibre "L'emergència climàtica a Catalunya: Revolució o col·lapse", on advoca per una revolució ciutadana que empenyi a una nova governança transversal del planeta, per tal d'evitar el col·lapse.

En el Dia d'Europa, no podem tancar els ulls a una ferida encara sagnant, com és la guerra a l'antiga Iuguslàvia i la matança de Srebrenica en particular: més de vuit mil homes bosnians musulmans van ser assassinats al major genocidi des de la Segona Guerra Mundial, en territori europeu.

I obrim finestra al món per interessar-nos sobre el que està passant a Colòmbia: les protestes al carrer, durament reprimides per les forces de l'ordre.

Món possible
Más opciones