Món possible   Món possible 15 juny 2019 - Refugiats 15/06/2019 59:05

Tot coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 20 de juny, mirem cap a l'Àfrica i cap a Grècia. Coneixem el projecte en origen de l'ong Proactiva Open Arms, al Senegal, per informar els potencials migrants dels perills que amaga el viatge i del que els pot esperar a Europa, amb Arantxa Guturbay, responsable de Projectes de Proactiva, i Laia Luthi, encarregada del Projecte Origen al Senegal.

Analitzem la situació a Grècia, amb més de 60 MIL refugiats atrapats només a Atenes, amb els creadors del documental "Faraway land", Josepmaria Anglés, director, i Bea Jiménez, que és qui va tenir la idea. El documental posa el focus en els voluntaris que atenen els refugiats, com la Gloria Delaparra, una cooperant basca que s'ha casat amb el Kabir, refugiat afganès a qui va conèixer a Atenes i ara viuen a Espanya.

Coneixem el segon concurs d'idees que ha posat en marxa l'Àrea Metropolitana de Barcelona per reciclar la muntanya d'armilles salva-vides que s'amunteguen a l'illa grega de Lesbos, a tocar de Turquia. Ens ha visitat la directora de Cooperació Internacional de l'AMB, Maria Peix.

I ens fem ressó de l'exemple de la Lia Motrechko, una jove de Crimea, refugiada a Espanya des de fa dos anys, que té el millor expedient de Quart de l'ESO a Sevilla.

Món possible
Más opciones