Món possible   Món Possible - 14 de desembre de 2019 14/12/2019 58:12

Aquesta setmana, a "Món possible" posem rostre i veu a l'emergència climàtica. Escoltem la Josefa i el Lucas, agricultors de Corredor Seco, a Guatemala. Recorden que quan eren petits el hiverns eren més llargs, les pluges abundants i les collites generoses. Ara, amb prou feines poden menjar i els seus fills pateixen desnutrició. És l'efecte immediat del Canvi Climàtic. L'escalfament del planeta provoca que 20 milions de persones cada any es vegin obligades a abandonar casa seva. Són dades d'OXFAM Intermón, que ens explica Jacobo Ocharán, expert en Canvi Climàtic. Ell ha tingut ocasió d'explicar-ho a la Cimera del Clima que s'ha fet a Madrid.

També coneixem iniciatives locals per combatre l'emergència climàtica, com ara el programa "Tenim drets, teixim llibertats", que l'Àrea Metropolitana de Barcelona posa en marxa a una dotzena de municipis, amb els drets ambientals com a protagonistes i la lluita contra el plàstic com a objectiu. N'hem parlat amb la Cap de Cooperació de l'AMB, Maria Peix, i amb l'ambientòleg Víctor Luna.

I ens passem pel Cinema, per conèixer "Sense sostre", la primera pel·lícula sobre el Sensellarisme protagonitzada per un ex-sense sostre. L'Enric Molina ens explica l'experiència, amb Xesc Cabot, un dels directors.

Món possible
Más opciones