Món possible   Món Possible - Filosofia Ubuntu 11/10/2020 56:11

Com serà el món post-Covid? Com ens ha canviat ja la pandèmia el món que coneixíem? Veurem morir el Capitalisme? I què vindrà? Serà millor o pitjor?

Preguntes a les que mirem de trobar resposta, d’una banda, a la filosofia Ubuntu, que defensa Raül Romeva al seu últim llibre, escrit a la presó, “La república del bé comú”. Ubuntu és un dels principis fundacionals de la República Sudàfricana post Apartheid i té a veure amb els valors republicans de la fraternitat i la justícia social.

D’altra banda, abordem la fi del Capitalisme amb l’economista Santiago Niño Becerra, que acaba de publicar “Capitalismo (1679-2065). Una aproximación al sistema económico que ha producido más prosperidad y desigualdad en el mundo”.

En la construcció d’un altre Món Possible, una de les coses que hauríem d’erradicar és la Pena de Mort. Una pràctica en retrocés a la majoria de països, però encara en una vintena es van executar l’any passat 657 persones, que se sàpiga. Van ser moltes més, segons Amnistia Internacional, perquè el país que més practica la Pena de Mort, la Xina, no n’ofereix dades. En parlem amb Dani Vilaró, portaveu d’AI a Catalunya.

I parlem de CineMigrante, el Festival Internacional de Cinema Migrant de Barcelona, que comença dimarts, amb la seva directora, Flor Mazzadi. Una cita per visibilitzar la realitat de les

migracions i denunciar la necropolítica contra les persones migrants.

Món possible
Más opciones