Món possible   Dia Internacional del Refugiat 20/06/2020 56:42

En el Dia Internacional del Refugiat, coneixem la història del Mahmoud: té 22 anys i va haver de marxar del seu país, Egipte, perquè era perseguit per ser homosexual. Va fugir a Romania, on va patir una doble discriminació: el racisme. Ara porta un any i mig a Espanya, on està millor --diu-- però denuncia que altres companys seus , sobre tot marroquins, pateixen racisme.

Tot just aquesta setmana hem conegut el cas del Wubi, un jove de 21 anys, que ha patit vexacions, insults i cops per part de sis agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra. El Síndic de Greuges hi ha obert una investigació d'ofici. Jaume Saura, Adjunt General al Síndic, denuncia els actes racistes i reclama el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers.

En aquest Dia del Refugiat, s'han convocat concentracions per reclamar la regularització de les persones immigrades. Espanya només aprova un 5% de les sol.licituts d'asil. Ho lamenta Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, que denuncia la inexistència de vies legals i segures per als migrants. I el vice-president de Refugees Welcome, Pau Alonso, fa una crida a cedir habitacions per a lloguers socials per a immigrants.

Món possible
Más opciones