Món possible   Feliços sense diners 14/02/2021 57:18

Una dita popular assegura que "els diners no donen la felicitat" i la Ciència ho ha corroborat: un estudi internacional, liderat per una investigadora de la UAB, confirma que les societats que donen menys importància als diners són molt més felices. Això trenca la idea que el creixement econòmic és el principal determinant del benestar de les persones. Aquestes societats valoren més les relacions familiars i socials i el contacte amb la natura. En parlem amb Sara Miñarro, la investigadora principal d'aquest estudi, que han fet l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i una universitat canadenca.

Es pot ser feliç sense diners, però no sense educació. Un informe de la UNESCO adverteix que a la majoria de països no es garanteix el dret a l'educació a l'etapa pre-escolar, que es considera fonamental per al desenvolupament de l'infant. Ho analitzem amb Carmen Parra, directora de Càtedra UNESCO per la Pau, la Solidaritat i el Diàleg intercultural de la Universitat Abat Oliba.

Conscient de la importància de l'educació, l'Ousmann Umar va posar en marxa l'ong "Nasco Feeding Minds", que instal·la aules d'informàtica a zones rurals del seu país, Ghana. L'Ousmann va arribar a Catalunya després d'un periple de gairebé cinc anys des que va abandonar el seu país, tot sol quan era menor, travessant el desert i situacions molt perilloses, en què va estar a punt de perdre la vida. Un patiment que vol evitar a altres nens, i per això els vol alimentar les ments. Ara ho ha posat en marxa en un repte solidari, que consisteix a fer el mateix trajecte, de forma virtual.

Món possible
Más opciones