Món possible Ràdio 4

Món possible

Diumenge de 15.00 a 16.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Feliços sense diners

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

MÓN POSSIBLE - Feliços sense diners

14 feb. 2021

Una dita popular assegura que "els diners no donen la felicitat" i la Ciència ho ha corroborat: un estudi internacional, liderat per una investigadora de la UAB, confirma que les societats que donen menys importància als diners són molt més felices. Això trenca la idea que el creixement econòmic és el principal determinant del benestar de les persones. Aquestes societats valoren més les relacions familiars i socials i el contacte amb la natura. En parlem amb Sara Miñarro, la investigadora principal d'aquest estudi, que han fet l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i una universitat canadenca.

Es pot ser feliç sense diners, però no sense educació. Un informe de la UNESCO adverteix que a la majoria de països no es garanteix el dret a l'educació a l'etapa pre-escolar, que es considera fonamental per al desenvolupament de l'infant. Ho analitzem amb Carmen Parra, directora de Càtedra UNESCO per la Pau, la Solidaritat i el Diàleg intercultural de la Universitat Abat Oliba.

Conscient de la importància de l'educació, l'Ousmann Umar va posar en marxa l'ong "Nasco Feeding Minds", que instal·la aules d'informàtica a zones rurals del seu país, Ghana. L'Ousmann va arribar a Catalunya després d'un periple de gairebé cinc anys des que va abandonar el seu país, tot sol quan era menor, travessant el desert i situacions molt perilloses, en què va estar a punt de perdre la vida. Un patiment que vol evitar a altres nens, i per això els vol alimentar les ments. Ara ho ha posat en marxa en un repte solidari, que consisteix a fer el mateix trajecte, de forma virtual.

veure més sobre "MÓN POSSIBLE - Feliços sense diners" veure menys sobre "MÓN POSSIBLE - Feliços sense diners"

Els últims 304 programes de Món possible

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios