Món possible   Món Possible - Covid persistent 17/01/2021 56:46

1. Covid persistent: desconeixement i descrèdit

2. Benestar emocional: expressar les emocions redueix l'estrès

Es calcula que un 10% dels malalts de Covid19 continuen presentant símptomes de la malaltia, un cop superat el coronavirus. Se'n diu "Covid persistent" i afecta especialment dones, moltes de les quals es ven invalidades per fer la seva feina i vida normal. Ens explica el seu cas la Dra. Esperanza Martín: va patir la Covid al març i, deu mesos després, encara presenta brots de fatiga, ofec i dolors.

Els afectats reclamen sortir de la invisibilitat d'una malaltia, reconeguda per l'OMS, però encara no a Espanya. Això dificulta poder sol·licitar una baixa laboral.

A l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, s'ha creat una Unitat de Covid persistent, amb la Fundació Lluita contra la Sida i Malalties Infeccioses. En parlem amb la seva responsable, la Dra. Lourdes Mateu, i amb l'advocat Pau Estévez, del Col·lectiu Ronda, que assessora els pacients aplegats al Col·lectiu d'Afectats i Afectades Persistents per la Covid-19.

A l'espai "La vida bona", amb la Teresa Farell, hem convidat el psicòleg Joan Piñol, autor del llibre "El bienestar emocional. Claves para vivir mejor" (editorial Kairós). Segons Piñol, la gran pandemia que ens afecta és la de l'estrès.

Món possible
Más opciones