Llibres, píxels i valors   Rata Books. Los nombres propios. Marta Jiménez Serrano 06/06/2021 28:21

Marta Jiménez Serrano és editora, poeta i autora de Los Nombres Propios. Descobrim a Marta i la seva amiga imaginària, Belaundia Fu

5 anys de Rata Editorial i tres nous projectes. El de Natalia Cerezo "I van passar tants anys", Roberto Camurri "L'Home que ha decidit estimar" i Goliarda Sapienza "La presó de Rebibbia". Cerezo ens explica part de la història de la seva àvia, una dona ingènua que treballa en una fàbrica en una època grisa. El llibre de Camurri ha estat traduït per Meritxell Cucurella-Jorba i ens mostra la història d'un home que torna al seu poble i viu la vida que tocava viure al seu amic. I el de Goliarda Sapienza explica el que va aprendre de les recluses quan va ser a la presó.

Entrevistem a Marta Jiménez Serrano, editora, poeta i autora de Los Nombres Propios. Descobrim a Marta i la seva amiga imaginària, Belaundia Fu, una veu sensata i infalible que li diu les veritats a la cara, que la calma i l'entén. El llibre indaga sobre la identitat i la relació que establim amb el món que ens rodeja. Una reflexió acurada de com arribem a convertir-nos en qui som, sobre el fet mateix de créixer i la manera en què ho fem: aprenent a anomenar allò que ens importa.

Es un homenatge a les dones de la vida de l'autora, l'àvia i la mare. Una història d'amor amb majúscules que narra el trànsit de la protagonista a la vida adulta. Marta Jiménez Serrano és editora a Turner i accésit del Premi Adonais 2020 pel poemari La Edad Ligera. Debuta a Los Nombres Propios com a narradora en un llibre dividit en 4 parts: infància, adolescència, juventud universitària i maduresa. Els primers anys de la infantesa estan narrats en la veu d'una 2a persona, BELA, la seva amiga invisible que l'acompanya en els somnis infantils i que l'apel·la i interroga en moments decisius. Les vacances en família, l'hort de l'àvia, la piscina, els àvies, les primeres parelles, els dubtes sobre el sexe. I a la Marta adulta amb mudances, amics, precarietat laboral i relacions amoroses que cuallen o no. El rol de les mares i àvies invisibles ens ajuden a prendre decisions que marquen el nostre camí a la vida.

Llibres, píxels i valors
Más opciones