Llibres, píxels i valors   Nit de la iguana. María Sempere. Miriam Toews... 07/03/2021 26:47

La Nit de la Iguana de Tennessee Williams al TNC. La signa Carlota Subirós, un muntatge gegantí que no s'acostuma a veure en temps de pandèmia i penúria. Una manera de reivindicar un text que tots recordem amb Richard Burton i Ava Gardner.
Entrevistem a l'editora María Sempere, de l'editorial Les Hors. Ens presenta la darrera obra de MIRIAM TOEWS. Una Bondat Complicada, una novel·la audaç, irreverent i lúcida sobre l'entrada a la vida adulta. I també una exploració intel·ligent sobre la pertinença a una comunitat i a una religió. També parla sobre l'impuls irresistible d'escapar-se'n. Una novel·la que va guanyar diversos premis, també el Premi al Millor Llibre de l'Any, atorgat pels llibreters canadencs.
La Nomi Nickel té 16 anys i viu en una comunitat menonita del Canadà, una petita ciutat anomenada East Village on les normes religioses són cada vegada més estrictes per evitar la contaminació del món exterior i on ni tan sols arriben els trens. Ella és una adolescent curiosa, desafiadora, amb unes ganes de viure ferotges: desitjaria viure el veritable East Village de Nova York i quedar per fer una cervesa amb Lou Reed.
I dues dones més, la germana gran, la TASH que ha marxat a veure món amb el seu xicot i la mare que va desaparèixer de sobte una nit sense endur-se el passaport i sense cap cotxe que l'ajudés a anar-se'n d'un lloc tan aïllat com aquell. La NOMI viu amb el seu pare, un professor desolat i benèvol, molt creient que ha hagut de sobreposar-se a aquestes pèrdues. MIRIAM TOEWS escriu una novel·la exquisida que combina humor, sinceritat i moments colpidors. Una història de desintegració familiar, la ruptura de la fe, els aspectes inhibidors de l'amor i els danys de la llibertat.
Ser mennonita per una adolescent és una angoixa constant. La mare, una eterna adolescent, la TRUDIE per la seva filla es va deixar el passaport a casa i potser podria tornar algun dia. Descobrir un món que no és el nostre però identificar-nos amb una adolescent que vol viure la vida i volar.
 

Llibres, píxels i valors
Más opciones