Llibres, píxels i valors   World Press Photo al CCCB 15/11/2020 26:24

Kamala Harris, la Vicepresidenta dels EUA. En l'any del Black Lives Matter que Joe Biden hagi escollit a Kamala com a lloctinent és molt important. Així és la senadora que s'ha convertit en la 1a vicepresidenta de la història del país. Biden va apostar per una dona, valenta, lluitadora en defensa dels menys poderosos i dels millors funcionaris públics del país. Una dona sense pors. Unatxi Kamala Devi Harris va néixer el 20 d'octubre de 1964 a Oakland (Califòrnia). Tot i que la seva ascendència és hindú i afro jamaicana, ella sempre s'ha definit com a nord-americana. El seu pare Donald Harris és professor emèrit Economia a la Universitat de Stanford. La mare, Shyamala Gopalan, emigrada de la India el 1960 es va doctorar en endocrinologia per Berkeley. Científica especialitzada en investigació de càncer de mama i una gran activista pels DDHH que va morir el 2009.

Entrevistem a Silvia Omedes, directora de Photographic Social Vision, que ens presenta la World Press Photo, el millor fotoperiodisme del món. Fins el 20 de desembre el CCCB ens permet descobrir unes imatges que resumeixen aquest any estrany i que mostren un diagnòstic del món entrant en temes candents com la protesta ciutadana, la crisi climàtica i medioambiental, la desigualtat de gènere i les diverses expressions de l'odi. Barcelona és dels pocs llocs on es manté l'exposició i es podrà visitar de manera presencial amb aforament reduït. A més, en el format híbrid de 2020 també es podrà visitar en línia a través de la Plataforma Filmin, tranquil·lament des del sofà de casa.

Silvia Omedes ens apunta que es tracta de fer arribar més enllà dels seus límits físics, permetent accedir a aquests continguts a tothom que no hi pugui anar de manera presencial (amb dia i franja horària). Enguany tres espanyols han estat premiats. Ricard García Vilanova ha fet un fotón i ha guanyat el 3r premi en Temes d'Actualitat amb una fotografia sobre les manifestacions populars a Irak conegudes com Tishreen Revolution. Ramon Espinosa ha guanyat el 3r Premi en Noticies d'Actualitat amb la devastació de l'huracà Dorian i el fotoperiodista sevillà, Antonio Pizarro, ha guanyat en la categoria de Naturalesa amb una fotografia sobre el linx ibèric, el felí més amenaçat del planeta, en el Parc Nacional de Doñana.

També repassen el Premi World Press Photo que ha guanyat Yasuyoshi Chiba amb el retrat d'un jove del Sudán recitant poemes de protesta mentre era il·luminat per telèfons móbils o el Premi al Reportatge Gràfic de l'Any i Llarg Termini amb una fotografia situada a Argèlia on els joves mostren la seva frustració i avorriment cap a les Institucions de l'Estat. Continuen les visites a escoles si són grups bombolla i en el format híbrid presencial i on-line. Una oportunitat única de veure el millor fotoperiodisme mundial.

Llibres, píxels i valors
Más opciones