Llibres, píxels i valors   Llibres, Píxels i Valors 29/05/20 29/05/2020 26:26


La Setmana del Llibre en Català es trasllada en temps de Covid fins al Moll de la Fusta. Serà del 9 al 13 de setembre. La festa de tots els que estimen la lectura en català i que és la reentrée. Haurem passat el Sant Jordi el 23 de juliol i el sector necessita poder-se reactivar. En només tres mesos Editors.cat organitzarà una edició especial que garantirà tots els protocols sanitaris i de seguretat. El format presencial es combinarà amb activitats en línia i reforç al territori. Presidida per l'editor, Joan Carles Girbés, assegura que els mòduls d'editorials, llibreries i revistes estaran presents al Moll de la Fusta físicament del dimecres 9 al diumenge 13 de setembre. Es mantindrà el Premi Trajectòria i l'acord amb l'Institut Ramon Llull que treballa per reforçar la traducció i internacionalització de la cultura catalana.
Entrevistem a l'editora Maria Dolors Sàrries, prescriptora cultural del programa que ens descobreix les llums i ombres de l'autora Enid Blyton, coneguda per la seva saga d'Els Cinc i les seves novel·les juvenils sobre internats femenins i temàtiques fantàstiques. Addicta a la fama, amb un ego soberà, ignorava les seves filles, tenia un amant i va fer renunciar al seu marit a veure les seves filles. Escrivia amb un sol dit i va arribar a publicar un munt de novel·les traduïdes a diversos idiomes. Se la va acusar de tenir un negre literari que l'ajudava i també de ser procliu als nazis.
Maria Dolors Sàrries també ens proposa entrar en la vida interessant i aventurera dels Germans Durrell que varen passar uns anys a la Illa grega de Corfú. Precisament a Filmin trobeu una sèrie sobre la seva estada i on podem descobrir els germans i la mare. Un d'ells es va convertir en una gran naturalista i creador d'una nova mentalitat de conservació dels animals amb el Zoo de Jersey. Era Gerald Durrell, autor de la trilogia sobre Corfú i de llibres com La Meva Familia i els seus animals. L'altre germà, Lawrence Durrell és l'autor de la magnífica El Quartet d'Alexandria on narra la mateixa història des de diversos punts de vista. També conegut per les seves cròniques de viatges.
 

Llibres, píxels i valors
Más opciones