Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 1 de maig de 2016 01/05/2016 26:55

Aquest diumenge hem començat en clau de valors. La ONG gallega Pallasos en Rebeldía intenten tira per terra els límits i les preocupacions dels refugiats d'Idomeni amb globus i somriures. Ivan Prado, voluntari de l'entitat explicava que Idomeni és un camp de concetració, la zona zero de la humanitat i allà on Europa ha signat la seva acta de defunció. Destaca entre tanta desgràcia la capacitats dels refugiats per compartir el poc que tenen, siguin cacahuets, un tè o fumar sisha.

El llibre Buscando las Estrellas està basat en entrevistes a alumnes de l'Institut Rambla Prim de Barcelona i explica les vìvències dels alumnes que han patit el desarrelament i procuren dia a dia fusionar les seves dues cultures. A través de la integració i de la immersió en el sistema educatiu català. El llibre està editat per la Fundació Tarannà (editorial Uno) i transmet la necessitat de protegir la infancia i l'adolescència per poder transformar el futur.

El llibre l'escriu Audrey Damas, impulsora de projectes que mesclen allò social amb allò educatiu. LEs seves paraules van acompanyades de les il·lustracions de Judith Lloret, una creadora de somnis que retrata als protagonistes de cada historia amb molts colors.

Ens acompanya Fátima que aquí es fa dir Dúnia, una alumna marroquina amb un potencial artístic increíble però amb una lluita constant amb la seva falta d'autoestima. Sap cantar i ha participat en un curtmetratge d'Isabel Coixet que tracta el tema de la immigració. Però també descobrim altres històries personals i mirades profundes de la joventut. Els seus somnis i anhels però també les seves pors i frustracions.

Suhaila és una adolescent que ens fa entrar en un univers de música i tradicions gitanes. Zaïsha és una jove paquistanesa feminista, defensora de la llibertat i la igualtat, Sarayama d'origen gitano és un exemple de resiliència i superació personal. Dua és paquistanesa tradicional i segueix fidel als principis religiosos de la seva cultura. William és de la República Dominicana i ha trobat el sentit de la vida en la religió.

GranPetit és un adolescent equatorià que ha patit l'experiència mortífera d'estar en una banda violenta (Latin Kings) i sortir-se'n. La seva historia tanca el llibre i mereix que ens hi aturem. El seu pare es va morir per depressió, la seva mare també es va morir després d'una llarga malaltia. Per sortir dels Latin Kings una de les coses que el va fer reaccionar va ser la mort d'un nen del barri de Sants, un noi que era amic seu. Acaba dient que el seu germà i els estudis el varen salvar i ara després d'acabar els estudis s'ha convertit en transportista que era el seu desig de sempre.

La professora de tots ells és Sònia Roman, Azul al llibre, una persona que és responsable, entusiasta i té fe en el canvi i en la convivencia entre cultures. Una persona creativa i empática que ha sapigut ajudar a tots aquests nois i noies. 

Llibres, píxels i valors
Más opciones