Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 23 d'octubre de 2016 23/10/2016 27:14

Aquest diumenge hem començat parlant de Mary Beard, Premi Princesa d'Astúries de Ciències Socials. Tota una figura mediàtica al Regne Unit, una historiadora estrella que és capaç d'explica la història de la divisió administrativa de l'Imperi Romà amb una simple pizza, un tomàquet cherry i un manat d'olives sobre una taula d'una trattoria romana. Editora de Clàssics al Times, té un blog diari, presenta documentals a la BBC i és catedràtica de Clàssiques a la Universitat de Cambridge. Divulgació acadèmica de manera propera i divertida. A banda de ser el baluart contra els trols a twitter.

Entrevistem a Neus Arqués, una de les 35 espanyoles més influents a Internet. Acostumada a donar conferències i professora de postgraus. Acaba d'editar amb Comanegra, "Vive 50", un projecte vital que té com a lema Confia i Gaudeix!!! Els 50 són els nous 18? Tens més llibertat per fer el què vols? Nous reptes? Repescar el passat i repensar el futur? Un regal literari que ens mostra com viure 50 experiències memorables en l'any en què compleixes 50 anys.

Una experiència compartida ja amb moltes dones perquè el concepte #Vive50 ja s'ha expandit sense por. Tot plegat comença amb la frustració de Neus Arqués de no poder fer la festa dels 50 que voldria. Però als 50 encara hi ha marge de maniobra i ho demostra a través de 50 experiències que li permeten Viure cada moment.

Crisi existencial, crisi econòmica reconvertida en anar a altres festes dels 50, berenar amb tu mateixa, veure antigues parelles, llegir, escriure, tornar al poble de la infantesa, fer un viatge familiar, quedar amb un antic client ara amic, fer-se un banyet sola el darrer dia d'estiu, canviar d'imatge, viatjar amb les amigues, treballar en un ofici que t'interessi durant 1 dia, dinar amb la teva antiga secretària, parlar amb confiança de la vellesa, veure amics que viuen a Noruega, aprendre a cuina, tornar a l'escola on vares estudiar de petita, recordar els morts.

Un fenomen que es pot seguir a les xarxes a través del hastag @Vive50 i que parteix de premises molt bàsiques amb un fil conductor. Planificar i decidir quines àrees obris i quines tancar, a qui vols veure i a qui no. La llibreta és el disc dur del projecte on apuntes les idees, els sentiments, les altes i baixes, els records, les fotografies amb uns eixos clars: família, salut, reptes professionals, amics, paisatges i aprenentatges.

En definitiva, una experiència que faci que la nostra vida normal sigui menys quotidiana, celebrar i celebrar-se i sobretot, riure molt més!!!

Llibres, píxels i valors
Más opciones