Llibres, píxels i valors   Pep Prieto. El Mal Pare. Llibres del Delicte 22/05/2020 28:22


Natasha Gregson recorda el dia que va morir la seva mare, Natalie Wood. Tenia 11 anys i havia passat la nit a casa de la seva millor amiga. Quan va veure la cara del seu padrastre, sabia que alguna de grossa havia passat. La notícia va donar la volta al món. Aquell 29 de novembre de 1981 moria Natalie Wood, l'actriu que va ser nena a De Ilusión también se vive, la jove de Rebelde sin Causa, l'estrella de West Side Story i Esplendor en la Hierba havia mort als 43 anys, ofegada al mar del Sud de Califòrnia després de caure per la borda del vaixell durant la nit.
Moltes conjectures: massa alcohol, el seu marit el també actor Richard Wagner i el seu grau de responsabilitat, Christopher Walken que rodava amb >Wood una peli de ciència ficció i que també era al vaixell aquella nit i tenia una relació amb l'actriu. El documental dirigit per Laurent Bouzereau, Gregson fa de narradora amb fotografies i vídeos familiars inèdits de l'estrella i també hi surten Elliot Gould, Robert Redford, Mia Farrow, George Hamilton o George Seagal. Natalie Wood va estar amb Sinatra, Michael Caine i Warren Beatty abans de casar-se amb Robert Wagner encara viu. Al final s'arriba a la conclusió que tot va ser un accident. La Natalia Nikolaevna Zakharenko es va confondre per sempre més amb Natalie Wood mite.
Entrevistem al periodista Pep Prieto, expert en sèries televisives que explica la vida de 3 germans que un cop mort el pare van descobrint la seva obscura vida. El pare és Sadurní Castells, un prestigiós arqueòleg que va fer grans descobertes en el seu camp i que es va guanyar l'apreci de la comunitat intel·lectual. No va ser un bon pare, els seus fills Jan, Nut i Nix descobriran un passat tèrbol quan hereten un castell amb habitacions secretes.
Pep Prieto a El Mal Pare contraposa la imatge idíl·lica que dona un respectacle arqueòleg com Sadurní Castells i l'agressivitat i descuit que mostra en la seva vida domèstica. Sota la vida ordenada que s'espera de la burgesia catalana hi ha molt més que ordre i seny, hi ha violència i mal silenciat. Una novel·la que també explora els racons més foscos de les històries familiars.
Els 3 germans són molts diferents. La Nix va patir un Incident de jove que l'ha marcat i tot i semblar la més dèbil i la petita de la família s'acabarà convertint en la heroina de la història. La Nut és la germana formal, que ha estudiat Dret, que té marit, i que és la seriosa de la família. El Jan és el germà gran, el problemàtic, incapaç de tenir una relació normal amb una dona, medicat per les seves derives psicològiques i els seus col·lapses nerviosos.
Pep Prieto ens endinsa a la dècada dels 80 i 90 amb unes golfes inquietants, plenes de diaris antics, de dossiers de criatures desaparegudes. Una hemeroteca vital, un patró amb nens que no superen els 14 anys. En aquest cas el text està trufat de referències a sèries i a herois de còmic com els psicòpates, els frustrats. Una història que ens parla de qui som i de les màscares que ens posem al damunt. La societat burgesa catalana es convertirà en el focus d'on sortirà el mal més absolut.
 

Llibres, píxels i valors
Más opciones