Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 1 de novembre de 2020 01/11/2020 26:36

Lee Friedlander un fotògraf que exposa a la Fundación Maphre fins el 10 de gener de 2021. Es diferenciava de Diane Arbus per la seva manera de mirar a través de l'objectiu. La reflexió inicial ens acosta al seu paisatge social americà. Després de més de 60 anys fotografiant a diari, l'artista segueix renovant-se contínuament i alterant la nostra visió ordinària del món real. Fa una recerca de metàfores visuals que reflexen la enormitat i el caos de la societat americana. L'exposició que podeu veure a la Fundación Maphre fa un recorregut complert per la seva extensa obra, fent referència a projectes com American Monuments o The Little Screens. Són 350 fotografies, més de 50 llibres i altres materials com retrats, fotografies familiars, naturalesa, nus i fotografies que va fer a Espanya als anys '60.

Entrevistem a Emma Lira, autora de "El Último árbol del paraíso" editorial Espasa. Recrea uns escenaris exòtics que corresponen a l'actual Indonèsia i mostra el contrasta amb el món opressiu de la Espanya rural, pobre i catòlica. Una novel·la molt sensitiva que ens mostra un cúmul de sabors, idiomes, creences i sensacions d'un univers al costat del mar. El món de les espècies com el clavo o com treballar la xocolata.

Els nadius de la Illa de Ternate se senten espiritualment lligats als arbres que els holandesos els volen treure, a través del comerç d'una espècie que en aquell moment valia tant com l'or. Personatges com Gabriel Velasco i Cintia que s'acabaran trobant al llarg de la trama. Ell un noi pobre que als 11 anys el forcen a ingressar al Col·legi dels Jesuïtes i que a través del Padre Celso i del capellà modern Saint Etiénne descobrirà les herbes i espècies, els seus aromes i tot allò prohibit que comporten. Un món d'home ferotges i dones nadiues d'ulls que criden, rutes comercials i ports clandestins. Un món on els arbres tenen més ànima que els homes.

Llibres, píxels i valors
Más opciones