Llibres, píxels i valors   Andreu Martín, Pau Vidal i Sara Bilotti 02/05/2021 26:14


2 entrevistes en una conversa amb el mestre Andreu Martín i el traductor Pau Vidal. Ara direu que estic boig és el retorn d'Andreu Martín amb una novel·la psicològica. I Pau Vidal fa una excel·lent traducció del llibre de la napolitana Sara Bilotti, Dies de Tempesta.


Tots dos els trobeu editats a la Col·lecció Crims.cat de l'Editorial AlRevés, sota la batuta d'Àlex Martín Escribà. Les dues parlen de gent que viu als marges de la societat, aprofundeix en la malaltia mental i en l'horror quotidià. Andreu Martín ens mostra la vida de Francesc Ascás, un extravagant jove que sent veus, dibuixa còmics i està enganxat a les prediccions d'una maga televisiva. El dia que apareix morta la seva veina i únia amiga, Blanca Benito, tothom l'assenyala a ell per ser el boig de l'escala. Però hi toca més que ningú. Una novel·la plena d'homenatges, intertextualitats i llocs emblemàtics prou coneguts pels amants de l'univers de l'Andreu Martín.


Pau Vidal tradueix a Sara Bilotti en una trama enrevesada i senzilla alhora on des del primer moment patim l'horror quotidià de la protagonista Vittoria Morra, una jove que pateix atacs de pànic i que viu gairebé reclosa dins d'un pis amb la seva germana petita que pateix agorafòbia.
La mare de la Vittoria està resignada i és absent i el pare, un exmilitar violent i possessiu. Una traumàtica convivència que es remou quan una de les veïnes, Lisa, desapareix sense deixar rastre. La Vittoria investigarà pel seu compte, alhora que ens presenta la resta d'habitants del seu edifici, tots amb motxilles vitals. Un món angoixant des de la primera pàgina que es va tibant fins la descàrrega final, impactant.
 

Llibres, píxels i valors
Más opciones