Lletra lligada   Teletreballar, tenir cura de criatures, deures, feina domèst 03/05/2020 56:26

La majoria de famílies estan vivint amb estrès la convivència a casa, que implica en molts casos teletreballar, tenir cura de les criatures més petites, estar pendent dels deures dels fills/es i fer les feines domèstiques. N’hem parlat amb la pedagoga i escriptora Eva Bach, que ens ha recomanat que evitem fer de mestres i que ens concentrem en les lliçons de vida que ja ens està donant la pandèmia. Aquestes sí que creu que les hem de treballar bé a casa per sortir millorats d’aquesta situació. També ens ha parlat de la investigació que està fent amb Montse Jiménez per saber com estan vivint el confinament els adolescents, que, no són aquests passotes que sovint imaginem, sinó uns nois i noies preocupats per la salut dels seus pares i dels seus avis.

L’economista i coach Laura Ravés ens ha donat idees per organitzar millor el treball des de casa, buscant estones per atendre els infants i per cuidar-nos també els adults, fent sortides o exercici. És a dir, fixant rutines i comptant amb l’empatia dels nostres caps.

I la Teresa Oller, al seu MaternalMent, ens ha ensenyat a ser més amables amb nosaltres mateixos, a apreciar les coses que funcionen i a practicar alguns petits gestos que ens poden ajudar, com respirar abans d’enfadar-nos, caminar lentament per casa o escoltar els sons. I, per què no, tenir una capsa dels bons moments.

Lletra lligada
Más opciones