L'Altra Ràdio Ràdio 4

L'Altra Ràdio

Dimecres de 21.00 a 22.00 hores. Dilluns de 00.00 a 01.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • L'altra ràdio - 31 d'octubre de 2018

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

L'altra ràdio - The Things Network Catalunya i CommonsCloud dos projectes que posen el control i gestió de les xarxes en mans de la ciutadania

31 oct. 2018

Amb en David Gómez, de Teixidora.net presentem dos projectes socials relacionats amb la computació i la telemàtica. Es tracta de The Things Network Catalunya, amb la participació de Xose Pérez, i de CommonsCloud, amb Martina Mayrhofer.

CommonsCloud és una alternativa cooperativista al núvols digitals corporatius com Google Drive o Dropbox que es troba en període de proves i desenvolupament.

The Things Network Catalunya és una xarxa oberta d'internet de les coses que s'està desplegant actualment a Barcelona. A Catalunya, la Fundació Guifi.net i a Europa el Free Knowledge Institute li fan d'entitats paraigües. El Free Knowledge Institute es una organització sense ànim de lucre creada l’any 2006 a Holanda. I Guifi.net es va crear la primavera de 2004 a Catalunya com un projecte tecnològic, social i econòmic que té per objectiu la construcció d'una Xarxa de Telecomunicacions de Comuns, oberta, lliure i neutral.

The Things Network Catalunya pren com a marc ètic i de treball el “Manifest The Things Network”: "Amb el temps, tot el que porta energia es connectarà a la Internet. Controlar la xarxa que ho fa possible implica controlar el món. Aquest poder no ha d’estar en mans de només unes persones, empreses o nacions. S’ha de distribuir a tantes persones com sigui possible sense que ningú pugui apropriar-se’n”. D'acord amb això tot el que es fa a The Things Network Catalunya és per a tothom. Qualsevol persona pot donar continuïtat als projectes que es comencen o millorar-los.

veure més sobre "L'altra ràdio - The Things Network Catalunya i CommonsCloud dos projectes que posen el control i gestió de les xarxes en mans de la ciutadania" veure menys sobre "L'altra ràdio - The Things Network Catalunya i CommonsCloud dos projectes que posen el control i gestió de les xarxes en mans de la ciutadania"

Els últims 489 programes de L'Altra Ràdio

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos