L'Altra Ràdio Ràdio 4

L'Altra Ràdio

Dimecres de 12.00 a 13.00 hores. Dissabte de 23.00 a 24.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • L'altra ràdio - 7 de juny de 2018

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

L'altra ràdio - Edició especial enregistrada cara al públic dins del MareNostrum 4

07 juny 2018

L’altra ràdio de Ràdio 4, dirigit i presentat per Cinto Niqui, oferirà una edició especial enregistrada cara al públic dins del MareNostrum 4 del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC). És la primera vegada que s’hi fa un programa de ràdio dins del supercomputador. Tres investigadors de primer nivell participen en aquesta edició especial:

Mateo Valero, director del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC):

“La investigació ha de ser rellevant, no únicament excel·lent. I rellevant significa que el que fas ho ha de fer servir la societat per produir riquesa per als ciutadans, perquè després es distribueixi d’una manera més correcta”

“Els ordinadors quàntics mai substituiran als computadors actuals i només serviran per poder accelerar alguns tipus d’aplicacions molt específiques”.

“ És un luxe tenir aquest centre a Barcelona. Creem riquesa. Creem investigació. Atraiem empreses”.

“Un país que vulgui ser país del futur ha de tenir cura de dues coses: l’educació dels nens i la investigació i crec que els polítics que tenim no se’n recorden d’això”.

Carme Torras, professora d'investigació a l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC)

“Nosaltres estem treballant en robòtica assistencial que requereix contacte (...) Robots que poden ajudar a vestir a persones que tenen mobilitat reduïda o que ajudin a donar menjar a persones discapacitades (...) No serà un robot humanoide que s’assemblarà a nosaltres, serà més aviat com un electrodomèstic intel·ligent”.

“Hi ha una regla en la robòtica social que és no enganyar”.

Ulises Cortés, director del grup de recerca del BSC d’ Intel·ligència Artifical d’Alt Rendiment.

“Estem fent una “joguina” per aprendre de les imatges preses amb dispositius mòbils de les retines per saber quines malalties rares es poden detectar”.

“Els cervells electrònics anteriors feien una cosa en línia. Ara tenim moltes línies de processament que estan fent, si fa o no fa, la mateixa tasca per trobar d’una manera més eficient una solució òptima (...) El principal problema és que no tenim una manera senzilla de construir programes massivament paral·lels a partir de programes que han estat pensats de manera seqüencial”.

“Les màquines han de suportar les decisions dels humans”.

El MareNostrum 4 està plenament dedicat a generar coneixement. S’utilitza pràcticament en totes les disciplines científiques -des de l’astrofísica o la física de materials, passant per la biomedicina- i també en l’enginyeria i la indústria. Dels gairebé 400 científics de 25 països que utilitzen el MareNostrun: 194 treballen en ciències de la computació, 82 en aplicacions computacionals en ciència i enginyeria, 66 en ciències de la terra i 54 en ciències de la vida. Entre els projectes de recerca n’hi ha sobre el canvi climàtic, les ones gravitacionals, la vacuna contra la sida, noves teràpies de radiació contra el càncer i també simulacions sobre la producció d’energia de fusió, entre d’altres.

veure més sobre "L'altra ràdio - Edició especial enregistrada cara al públic dins del MareNostrum 4" veure menys sobre "L'altra ràdio - Edició especial enregistrada cara al públic dins del MareNostrum 4"

Els últims 496 programes de L'Altra Ràdio

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos