L'Altra Ràdio   L'altra ràdio - 12 de desembre de 2019 11/12/2019 54:47

El doctor en informàtica Ramon Sangüesa ens explica els següents temes.

Què tenen en comú els romans, les profecies i l’aeroport del Prat? El col·lectiu Taller Estampa que es dedica a treballar a l’entrecreuament entre crítica, cultura i intel·ligència artificial, va presentar recentment a el Prat de Llobregat el seu projecte “Auspicis”, seleccionat en la modalitat de Projecte Deslocalitzat a la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2019 que convocar l’Ajuntament del Prat. El projecte consisteix en la captació a través d’antenes especialitzades de totes les dades dels vols que arriben o parteixen del Prat.

Nick Couldry i Ulises Mejias han escrit el llibre “The Costs of Connection”, on exposen com les dades i els algoritmes fan de la vida humana material de comerç i matèria prima pel nou capitalisme de dades.

L’artista grec Panagiotis Vassilakis, amb nom artístic “Takis”, va desenvolupar la seva activitat fascinant per la energia i la informació col·laborant amb centres de recerca com el Masschussets Institute of Technology (MIT). Ara exposa al MACBA de Barcelona. Val la pena que feu un tomb pel MACBA per deixar-vos sorprendre per les seves propostes i per veure que ciència, art i tecnologia mai estan del tot allunyades sinó que es reforcen mútuament.

L'Altra Ràdio
Más opciones