En Directe a Ràdio 4   Afectats persistents per Covid_19 26/05/2020 54:49

El col.lectiu d'afectades i afectats persistents per la covid-19 i la nova unitat de rehabilitació per pacients de covid-19 de l'Hospital del Mar.

Porten 6, 7, 8 i fins i tot més setmanes amb símptomes de coronavirus. No són greus però persisteixen en el temps. Molts d'ells no han arribat a estar prou malalts per què els hagin d'ingressar als hospitals. Han passat i encara están passant la covid-19, confinats a casa, aillats, atesos telefònicament pel 061 i amb sensació de desamparament i solitut. Fa dues setmanes que tots aquests malalts de coronavirus s'han constituït en el "Col.lectiu d'Afectades i d'Afectats Persistents per la Covid-19". Ja són més de 600 persones. Reclamen un seguiment més acurat dels seus casos. Hem parlat amb l'Olga Martí, una de les impulsores d'aquest col.lectiu i malalta amb coronavirus des del 25 de març.

També hem entrevistat a l'Esther Duarte, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital del Mar. Ens ha explicat com funciona la nova unitat de rehabilitació física per pacients afectats per la covid-19, una part dels quals han perdut la mobilitat física i tenen afectacions importants a la parla. Hem conegut com de vital és per aquests pacients la tasca dels fisioterapèutes de rehabilitació respiratòria.

En Directe a Ràdio 4
Más opciones