En Directe a Ràdio 4   El fracàs escolar entre el joves d'origen marroquí 20/02/2020 54:32

Amb el Jordi Vila ens hem desplaçat a la seu de la Fundació Ibn Batuta que ha fet públiques les conclusions de l’estudi: “La situació educativa i laboral dels joves d’origen marroquí a Catalunya”. L’informe, el primer d’aquestes característiques descobreix que el fracàs escolar és el doble en el col.lectiu dels joves d’origen marroquí respecte dels joves autòctons. 1 de cada 3 nois pateix fracàs escolar. La noticia positiva d’aquest informe és que la majoria de les noies de cultura marroquina acaben els estudis obligatoris i en molts casos continúen la seva formació acadèmica. La fundació Ibn Batuta està preocupada per la situació d’aquest jovent i reclama més recursos per atendre les families marroquines més vulnerables.

També ens hem fet ressó d’una altra iniciativa, la que han creat una cinquentena de dones musulmanes residents a Bellpuig, a l’Urgell, que han creat una associació pionera, “SALAM BABEL”, per acostar la cultura àrab als veïns del municipi.

I hem acabat amb cinema, com cada dijous, amb el Guillem F. Marí , que ha entrevistat la directora de “Las golondrinas de Kabul”, Zabou Breitman.

En Directe a Ràdio 4
Más opciones