En Directe a Ràdio 4   En Directe a Ràdio 4 - Secció de Carme Ruscalleda 20/01/2021 11:47

La Carme Ruscalleda ens ha explicat el que dinaria avui: "Sopa de mongeta sastre". La base és del brou de bullir les mongetes, una mica de sagí, un grapadet d'arròsfideus gruixuts i uns poms de coliflorbotifarra negre a daus, salsitxes a boletes, i queda un plat acolorit. Avui faré aquest menú per les meves nétes i com que està carregat de proteïnes, ho acompanyarem amb una amanida d'endívies amb nous i mandarines de postres.

La nostra cuinera de referència també ens ha explicat receptes amb la llata de vedella, de la que ens han proposat els majoristes de Mercabarna. Un plat que es pot fer en diferents dies començant per un sofregit de ceba i tomàquet, confitat. L'endemà la llata de vedella a talls regulars fregeixes, cama-secs hidratats, i pots guardar-lo per un dia de festa, el dia del sofregit, el dia de cuinar-lo i el dia de menjar-lo.

Peix: Lluç amb suquet, un arròs blanc per acompanyar. El lluç enfarinat i fregit i en aquest oli recuperem la picada dels pescadors del Maresme: 3 tomaques madurs, 3 grans d'all, unes branques de julivert i xeres sec, tot passat pel túrmix. Hi afegeixes el lluç i queda un suquet delicadíssim. Ho serveixes amb l'arròs blanc.

L'Elisabeth Carvajal, portaveu dels majoristes de Mercabarna ens ha explicat els productes que estan ara mateix en el moment, alvocats de màlaga, kiwis, mandarines Orri. Hortalisses: Bledes, pastanagues, col, coliflors, calçots. Carn: Coll de vedella, conill de vedella, molt tendres i meloses i molt bé de preu i la llata de vedella. D'aviram la pularda, també una relació qualitat-preu molt bona. Peix: Lluç de 'volanta', gamba de Barcelona, musclo gallec.

En Directe a Ràdio 4
Más opciones