Econòmix   'Liquiditat, gestió dels ERTO i de la morositat. Covid19 04/05/2020 21:31

Avui a l'Econòmix en format de confinament via Skype hem tractat la cura que han de tenir les empreses, sobretot pimes i autònoms, en matèria de liquiditat, estructura, morositat i capitalització en temps de la Covid-19.

L'entrevistat ha estat Jordi Palacín,  economista, consultor i professor de finances corporatives de l'Institut d'Estudis Financers.

El primer punt abordat durant l'entrevista ha estat la liquiditat, probablement el problema més greu que pateixen les pimes i els autònoms actualment, tot destacant la gestió dels terminis de pagament amb proveïdors, la concreció de crèdits ICO i ICF i les moratòries d'impostos.

En Palacín també ha emfatitzat la importància d'adaptar els costos d'estructura a la situació actual. En aquest sentit, ha parlat dels ERTO i que aquests s'han d'allargar fins que els negocis recuperin el nivell normal i de la gestió dels costos fixos com els lloguers.

A continuació, hem tractat la gestió del risc dels clients on la comunicació jugarà un paper clau per saber com està afectant la crisi de la Covid-19, tant els propis clients com els proveïdors. Es tracta de vendre per cobrar.

Finalment i en positiu, s'ha tractat la capitalització de les empreses via ampliacions de capital, fusions i, fins i tot, cercant joint ventures per reinventar els negocis.

Econòmix
Más opciones