Econòmix Ràdio 4

Econòmix

Dilluns de 12.00 a 13.00 hores. Dissabte de 22.00 a 23.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Econòmix - 'El sector immobiliari davant la Covid-19'

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Econòmix - 'El sector immobiliari davant la Covid-19: variaran els preus de compra i lloguer?' amb Joan Ràfols

15 juny 2020

L'Econòmix continua la seva emissió practicant el teletreball, una altra forma de fer ràdio amb el suport del Control Central de RNE4. Avui hem tractat el què ha esdevingut en el sector immobiliari fruit de la Covid-19.

L'entrevistat ha estat l'economista Joan Ràfols, president de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona.

El primer assumpte abordat ha estat que el sector immobiliari és molt sensible a les crisis, tot fent una comparativa amb la crisi financera global iniciada a l'any 2008 i la contingència actual conseqüència de l'emergència sanitària. En contraposició a alguns experts que apunten a una disminució dels preus de compra i lloguer de l'habitatge en aproximadament un 10%, en opinió de Joan Ràfols els preus es mantindran en grans urbs com Barcelona per la manca d'oferta i, a més, ha desmentit una potencial inèrcia a desplaçar-se a viure a pobles, cercant llocs més saludables tot comptant amb el teletreball com a eina per mantenir les responsabilitats laborals i professionals. Segons Ràfols i considerant les epidèmies que han hagut durant la història de la humanitat, l'home, en general i tret d'alguns casos, sempre ha preferit el fort dinamisme de les ciutats.

A continuació, Joan Ràfols ha mencionat que és un bon moment per contractar una hipoteca degut a dos motius; d'una banda, al baix preu que té el diner actualment i, d'altra banda, a l'enorme liquiditat que tenen les entitats financeres. Tot seguit, ha comentat que els grans i petits inversionistes prefereixen col·locar el seu diner en el sector immobiliari perquè és més estable que les borses, que han registrat fortes volatilitats durant la pandèmia. En aquest punt, ha destacat que l'immobiliari aporta una rendibilitat bruta entre el 4 i 4,5%.

veure més sobre "Econòmix - 'El sector immobiliari davant la Covid-19: variaran els preus de compra i lloguer?' amb Joan Ràfols" veure menys sobre "Econòmix - 'El sector immobiliari davant la Covid-19: variaran els preus de compra i lloguer?' amb Joan Ràfols"

Els últims 274 programes de Econòmix

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos