Econòmix   Econòmix - 25 de novembre de 2019 25/11/2019 54:56

Avui a l'espai d'Actualitat hem comptat amb Joan Ramon Rovira, director del Servei d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona, per tractar el recent informe semestral de l’OCDE sobre previsions econòmiques i les seves estimacions de creixement per Espanya, revisant a la baixa el PIB espanyol en 2 i 3 dècimes per aquest any 2019 i pel 2020, respectivament. Tot seguit a l'Agenda econòmica Ester Oliveras, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Professora de la Universitat Pompeu Fabra, ha difós que demà dimarts 26 de novembre la seu de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà la Taula rodona: ''Reptes Migratoris. Del drama humanitari a la problemàtica econòmica- financera''; ha anunciat que dijous 28 de novembre l'Institut Nacional d'Estadística publicarà els Índexs de Comerç al Detall referents al passat mes d'octubre; i ha divulgat que des de dijous 28 de novembre i fins a diumenge 1 de desembre, Fira de Barcelona, en el seu recinte de Gran via, acollirà el Nice One Barcelona, el Saló del Videojoc i l'Entreteniment Digital.

A continuació a la Tertúlia; Artur Zanón, periodista del diari Expansión, i Joan Miquel Piqué, economista i professor d’Estratègia d’EADA Business School, han analitzat la robotització a les empreses. El grau de robotització de la indústria catalana s’ha eixamplat des del 19% dels anys 90 fins a prop d’un 40% de mitjana el 2016, l'últim any amb dades disponibles. A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix amb Juan Carlos Ballester,  director de selecció d’Eurovendex, companyia d'outsourcing d'Adecco. Avui la feina que hem proposat és per personal de vendes i atenció al client amb un sou brut entre el 8 i els 10€ bruts l'hora.

Després a la secció d'Humor Salmó, l’expert en finances operatives i escriptor Pere Brachfield ens ha parlat de whatsapp i fins a quin punt aquesta aplicació és considerada una via de comunicació legítima a l'empresa. I finalment a l'espai Territori autònomMaria Antonieta Riera Fortuny,  ‘Tutu’ pels amics, autònoma que fa 10 anys i arran de la crisi econòmica va haver de reinventar-se i obrir la seva pròpia tenda, la joieria Tutu de Barcelona, ens ha explicat la seva història de reinvenció professional.

Econòmix
Más opciones