Econòmix Ràdio 4

Econòmix

Dilluns de 12.00 a 13.00 hores i de 22.00 a 23.00 hores. Dissabte de 21.00 a 22.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Econòmix-15 d'octubre de 2018

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Econòmix-'Nou tractat comercial entre Estats Units, Canadà i Mèxic: qui hi guanya? Qui hi perd?' amb Pablo Agnese i Joan Ribas

15 oct. 2018

Avui a l'Actualitat de l'Econòmix, en Anton Gasol, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, ens ha parlat del recent premi Nobel d’Economia que ha reconegut els estudis dels professors nord-americans William Nordhaus i Paul Romer en les matèries de canvi climàtic i innovació, respectivament.

Tot seguit a l'Agenda econòmica, Elisabet Bach, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha tractat el fet que Fira Barcelona acollirà en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via la Barcelona Industry Week, des d’aquest dimarts 16 a dijous 18 d’octubre; ha anunciat la publicació per part del Banc d'Espanya aquest dimecres 17 d’octubre de l'estadística referent al tipus d'interès de referència del mercat hipotecari; i ha divulgat que aquest dijous 18 d’octubre La seu de Tarragona del Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzarà la Jornada dels economistes tarragonins amb el lema: "LA VIABILITAT ECONÒMICA DE LES CIUTATS MITJANES: UN REPTE DE FUTUR."

A continuació a la Tertúlia, Joan Ribas, Doctor i màster en economia i professor de la Universitat Pompeu Fabra, i Pablo Agnese, Doctor i Professor del Departament d'Economia i Organització d'Empreses de la Universitat Internacional de Catalunya, han abordat els efectes econòmics del nou acord comercial entre Estats Units, Canadà i Mèxic que substitueix l'històric conveni NAFTA i que presenta diferències substancials en el sectors de l'automoció, el transport, els mercats financers i l’agricultura. A mitja tertúlia hem presentat l'oferta laboral de l'Econòmix amb Sara Ramírez, Talent Specialist de Manpower Professional, tot proposant feina per treballar com a gestors telefònics d’assegurances de salut amb un sou brut anual de 15.000€ més comissions, poden arribar als 19.000€.

Després a la secció Humor salmó, l’expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha tractat el fet que els regals que reben els nuvis, tant abans com durant el dia del seu casament, haurien de declarar-se a Hisenda perquè es consideren donacions. I a Món Immobiliari, Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de Propietat Urbana de Barcelona, ens ha comentat la darrera proposta de l’Ajuntament de Barcelona d’establir reserves d’habitatges de protecció oficial en sòl urbà consolidat a la ciutat comtal, alhora també de subratllar les febleses d'aquesta proposta.

veure més sobre "Econòmix-'Nou tractat comercial entre Estats Units, Canadà i Mèxic: qui hi guanya? Qui hi perd?' amb Pablo Agnese i Joan Ribas" veure menys sobre "Econòmix-'Nou tractat comercial entre Estats Units, Canadà i Mèxic: qui hi guanya? Qui hi perd?' amb Pablo Agnese i Joan Ribas"

Els últims 263 programes de Econòmix

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos