Econòmix Ràdio 4

Econòmix

Dilluns de 12.00 a 13.00 hores. Dissabte de 22.00 a 23.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • L'oportunitat de la UE per guanyar-se els ciutadans europeus

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Econòmix - 'L'oportunitat de la UE per guanyar-se els ciutadans europeus' amb Xavier Ferrer

11 maig 2020

Avui a l'Econòmix, una setmana més en format de confinament via Skype, hem tractat el que pot aprendre Europa del coronavirus, tot destacant que és un bon moment per estar a l'alçada de l'emergència sanitària i augmentar així el sentiment de pertinença a la UE per part dels europeus.
L'entrevistat ha estat Xavier Ferrer, economista i politòleg i president del Consell Català del Moviment Europeu i de la Comissió d'Economia Internacional i UE del Col·legi d'Economistes de Catalunya.


En Ferrer ha començat recordant que aquest dissabte passat 9 de maig, Dia d'Europa, s'han complert 70 anys de la declaració de Robert Schuman, que va implicar el primer pas per a la formació de la UE i l'inici d'un període de pau.
A partir d'aquí, ha plantejat que la Covid-19 pot ser una oportunitat per consolidar Europa i el fons d'1,5 bilions d'euros que s'està creant per contrarestar els efectes de la pandèmia, amb una part de transferències directes, sense contraprestació, com un dividend social, pot esdevenir un senyal clar a favor de mantenir el somni europeu.


També ha expressat que la sentència del Tribunal Constitucional Alemany conforme el BCE ha de limitar la seva actuació i, en concret, les mesures d'impuls monetari és una mala notícia. Encara que també ha subratllat que el dret comunitari està per sobre del dret dels Estats.
Finalment, Xavier Ferrer no ha considerat adient el fet de crear un bloc sud fort amb França, Itàlia, Espanya, Portugal i Grècia per negociar amb el bloc nord constituït principalment per Alemanya, Àustria, Dinamarca i Holanda. Des del seu punt de vista, cal generar més capacitat política, més que disposar de dos blocs.
 

veure més sobre "Econòmix - 'L'oportunitat de la UE per guanyar-se els ciutadans europeus' amb Xavier Ferrer" veure menys sobre "Econòmix - 'L'oportunitat de la UE per guanyar-se els ciutadans europeus' amb Xavier Ferrer"

Els últims 274 programes de Econòmix

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos