Econòmix   'I les microempreses què han après de la Covid-19?' 08/06/2020 23:35

L'Econòmix segueix practicant el teletreball per l'emissió dels seus continguts els dilluns i avui hem tractat el què han après les microempreses de la Covid-19. Aquestes petites organitzacions tenen menys de 10 treballadors i un volum de facturació anual inferior als 2 milions d'euros o bé un actiu total inferior a 2 milions d'euros.

L'entrevistada ha estat Elisabet Bach, consultora de creixement i consolidació de microempreses i autònoms i vocal de la Junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Bach ha començat explicant el que han après els microempresaris en matèria de digitalització, tant des d'un punt de vista intern com extern. La gestió dels equips, la comunicació i l'e-commerce, tot destacant l'omnicanalitat han estat els elements protagonistes d'aquesta primera part. On el canvi de creences i/o el canvi de mentalitat han suposat el repte.

A continuació, Elisabet Bach ha plantejat el treball en xarxa com un altre assumpte d'aprenentatge de les microempreses, subratllant la flexibilitat, la confiança i el networking exposat alguns exemples com el del sector de la construcció.

Després ha estat el torn de les oportunitats que ha portat l'adversitat de la pandèmia, com la reinvenció de negocis i creació d'extensió de línies com ara els materials i productes necessaris per prevenir el contagi del virus com les mampares separadores de metacrilat, mascaretes i pantalles protectores, entre d'altres.

Finalment, Elisabet Bach ha emfatitzat la importància d'assessorar-se bé per prendre les millors decisions i disminuir el marge d'error en diferents temes com el crediticis, ERTO o gestió del risc de clients i proveïdors.

Econòmix
Más opciones