Econòmix   'L'emergència sanitària reclama un lideratge emocional... 18/05/2020 21:33

Avui a l'Econòmix,  una altra setmana en confinament i via Skype, hem tractat el que aprendrem de la Covid-19 en matèria d'igualtat de gènere.

L'entrevistada ha estat Anna Mercadé, directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia i Menció Enric Renau i Permanyer del Premis EducaWeb.

Mercadé ha començat explicant quin era l'estat de la igualtat de gènere abans de la Covid-19, tot recordant algunes dades del darrer Informe sobre Talent Femení elaborat per ICSA Grupo amb la col·laboració d'EADA Business School, on es destaca que la presència de la dona en posicions directives és del 16,4% i que els directius guanyen un 15,9% més que les seves homòlogues femenines. Anna Mercadé ha subratllat que encara topem amb una barrera cultural, que continua sent un repte per millorar la situació de les dones dins de les empreses.

Després ha posat en dubte el teletreball per beneficiar la conciliació entre la vida familiar i la laboral, sobretot com s'ha dut a terme durant el confinament on la dona ha tingut que tenir cura dels seus fills que no eren a l'escola i, a més, realitzar la seva feina. Ha emfatitzat que el treball a distància pot esdevenir un element útil per la conciliació si s'elabora un protocol seriós des de l'administració per executar-lo.

Finalment, Anna Mercadé considera que la pandèmia pot posar en valor el lideratge emocional i transformacional, tot beneficiant les dones dins de les organitzacions empresarials. Hem d'arribar a un equilibri entre homes i dones i la col·laboració entre els dos és la que portarà a l'èxit de les companyies.

Econòmix
Más opciones