Econòmix   'Innovació, coneixement, productivitat, competitivitat... 29/06/2020 23:24

Avui a l'Econòmix seguint fent ús del teletreball, una nova forma de fer ràdio, hem tractat els principals eixos que va proposar Antoni Cañete en la seva compareixença a la Comissió per a la reconstrucció social i econòmica del Congrés dels Diputats. Eixos que tenen per objectiu aconseguir un creixement sòlid, just i sostenible de l'economia i de les pimes

L'entrevistat Antoni Cañete és secretari general de PIMEC, President de la PMcM i vicepresident de la Plataforma Pymes.

Cañete ha començat abordant que històricament les pimes no han estat ben representades des de Madrid, quan en contraposició són el motor de l'economia ja que constitueixen el 98,9% de les organitzacions de l'Estat.

A continuació, s'ha explicat que les pimes pateixen morositat, paguen l'electricitat més cara que els seus veïns francesos i portuguesos, tenen una baixa participació en la contractació pública, abonen un interès pel diner més alt que la mitjana europea i fiscalment paguen un tipus efectiu en el impost de societats més elevat que les grans empreses. I, a més, com ha afectat, encara més, la Covid-19 a les petites i mitjanes empreses.

Finalment, Antoni Cañete ha difós els elements clau dels tres eixos plantejats a la Comissió de Reconstrucció social i econòmica del Congrés dels diputats: innovació i coneixement; productivitat i competitivitat; i veu i representativitat real.

Econòmix
Más opciones