Econòmix   Econòmix - 23 de febrer de 2018 23/02/2018 55:30

A l'espai d'actualitat econòmica hem tractat l’impacte monetari, ocupacional i d'assistència del Mobile World Congress 2018, alhora també dels principals temaris que seran abordats durant aquest gran esdeveniment, que tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona a partir d'aquest dilluns 26 febrer. Aquest assumpte l'hem comentat amb Bernat Palau, conseller Delegat del Grup Netmind i Membre de la Comissió d'Organització i Sistemes d'Informació del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

A continuació, a la tertúlia, hem explicat les principals funcions del Banc Central Europeu, la seva estructura i la recent elecció del ministre d’Economia espanyol Luis de Guindos com a nou vicepresident de la institució. Els tertulians també han donat la seva opinió sobre la política monetària expansiva i han fet una previsió sobre la pujada del tipus d'interès a l'any 2019, tot mencionant que creuen que serà limitada per així alleujar l'afectació sobre els costos hipotecaris. Per aquest temari hem comptat amb Josep Maria Valls, director de l’oficina de Renta4 a l’Avinguda Diagonal de Barcelona, i Ferran Brunet, professor d’economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Lola Gómez, consultora líder de Manpower Girona, ha proposat feina per treballar com a responsable de manteniment en una urbanització a la Costa Brava, amb un sou brut anual entre 35.000 i 40.000€. Després, a la secció Humor Salmó, l'expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ens ha parlat del sistema de rating que prepara La Xina pels seus ciutadans amb l'objectiu de col·locar una puntuació per cada ciutadà que impliqui, entre d’altres coses, si aquella persona es podrà hipotecar o bé aconseguir un determinat treball.

I a Món del Bé Comú, Cesc Poch, Director general de l’Agència Catalana de la Joventut, ens ha explicat com aquesta Agència, que és una entitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, ha començat a aplicar el balanç del bé comú.

Econòmix
Más opciones