Econòmix   "Què aprendran les companyies farmacèutiques..." 25/05/2020 21:40

A l'Econòmix seguim una setmana més en confinament i via Skype, avui hem tractat el què aprendran les companyies farmacèutiques fruit de la Covid-19. L'entrevistada ha estat Montse Tarrés,  directora de comunicació de la biotech Remab Therapeutics i amb una dilatada carrera com a DirCom de Novartis.

Tarrés ha destacat la recerca que s'està portant a terme per trobar una vacuna contra la Covid-19, on les companyies farmacèutiques estan invertint a risc i s'observen primera vegada, dins d'un mercat molt competitiu, aliances entre les farmacèutiques per aconseguir una solució.

Les eines tecnològiques han fet possible que grans indústries de l'àmbit farmacèutic amb organitzacions molt grans arreu del món, de més de 100.000 treballadors, han pogut teletreballar i mantenir l'activitat.

Montserrat Tarrés també ha abordat les oportunitats que han sorgit de la pandèmia com els assaigs clínics en temps real, la vídeo consulta i la proactivitat dels pacients i les accions de comunicació, on ha posat com a exemple que actualment es pot presentar un nou producte farmacèutic comptant amb la participació de 3.500 metges en un webinar.

Tota aquesta "nova normalitat" no està exempta de dilemes com la privacitat digital de les dades de salut versus les limitacions de les normatives de protecció de dades o la vídeo consulta que redueix el contacte humà i no podem oblidar que l'home és un animal social, ha conclòs Tarrés.

Econòmix
Más opciones