Cataluña Informativos   El TSJC ratifica el 14F como fecha electoral 22/01/2021 14:51

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha de donar a coneixer els motius pels quals manté provisionalment les eleccions al Parlament el 14 de febrer. Ahir només va avançar que es ratificava en aquesta decisió, no gaire després de què el govern presentés al.legacions argumentant que la situació epidemiològica és critica a Catalunya i que això aconsella l'endarreriment. El vicepresident, Pere Aragonés, acusa al Tribunal d'irresponsable.

El govern veu injerència en la política catalana, tant pel que fa a l'enrenou amb la data electoral com per la inhabilitació de l'actual conseller d'exteriors, Bernat Solé, per desobediència greu al Constitucional per facilitar el referendum de l'1 d'octubre quan era alcalde d'Agramunt. Solé diu que recorrerà la sentència i de moment es manté en el càrrec. Del seu departament depenen --precisament-- les eleccions.

L'enquesta pre-electoral del CIS pronostica una victòria del PSC i un frec a frec amb Esquerra en el repartiment de vots. Pel que fa a la pandèmia, l'avenç de la tercera onada sembla frenar-se però la situació als hospitals empitjora per dies. Hi ha 621 pacients en llits de crítics i Salut preveu que la xifra arribi als 900.

Cataluña Informativos
Más opciones