Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 20/08/19 - 1ª hora 30/08/2019 14:53

A l'aeroport el Prat els treballadors de terra d'Ibèria reprenien la passada mitjanit la vaga. Són dues jornades per avui i demà coincidint amb els dies d'intensa mobilitat de finals d'agost. Els sindicats van mantenir la protesta perquè l'empresa va rebutjar una comissió de seguiment dels acords presos.

També avui hi ha aturades parcials a RENFE. Seran de dotze del migdia a 4 de la tarda i de vuit del vespre fins la mitjanit. Els serveis mínims garanteixen la circulació del 40 per cent dels combois a Rodalies, i del 78 per cent del servei a l'AVE.

Més enllà de les vagues parlem de la crisi de l'Open Arms, la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha defensat la gestió del govern i ha recordat que l'ONG catalana mai va demanar venir a Espanya. Calvo ha rebut la crítica de tots els grups de l'oposició. Esquerra ha demanat el traspas de les competències d'acollida.

Avui atents a la reunió que la consellera d'Agricultura Teresa Jordà, mantindrà de nou amb els municipis afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre de finals de juny des d'on li han plogut crítiques aquest estiu per part dels agricultors que reclamen ajuts directes per recuperar les seves explotacions i no pas credits tous.

En clau cultural, avui comença la quaranta-dosena edició de l'Aquelarre de Cervera.

En clau esportiva l'Espanyol coneixerà aquest migdia els seus rivals en la fase de grups de la Lliga Europa, mentre el Barça ja sap que s'enfrontarà al Borússia de Dortmund, a l'Inter de Milà i al Slavia de Praga en l'inici de la Lliga de Campions.
 

Cataluña Informativos
Más opciones