Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 07/07/20 - 1ª hora 07/07/2020 15:04

Des d'avui i fins divendres uns 40.000 estudiants catalans afronten les proves d'accés a la univeristat, enguany en un context de pandèmia. Els estudiants podran treure's la mascareta mentre facin els examens, però l'hauran de dur la resta del temps. A la demarcació de Lleida els alumnes que no visquin al Segrià però facin les proves a la comarca hauran de justificar el desplaçament.

Les autoritats sanitàries estan a l'expectativa de l'evolució dels rebrots a la comarca on hi ha 14 focus actius. Salut insisteix en que es mantingui la distància social, es faci ús de la mascareta i s'intesifiqui la higiène de mans. Si continuen augmentant els casos podria decidir-se el confinament domiciliari.

El 5,9% de catalans tenen anticossos de coronavirus, 7 dècimes per sobre de la mitjana estatal, segons l'ultima onada de l'estudi de seroprevalença impulsat pel Ministeri i l'institut Carlos III.

Al Parlament se celebra un debat monogràfic sobre la gestió del coronavirus a les residències. El govern ha anunciat un reforç de plantilla per crear --entre d'altres -- la figura de la infermera de nit en aquests equipaments.

Dels esports, una auditoria ha descartat corrupció en la contractació de l'empresa I-3 Ventures, en el cas de missatges difamatoris cap a jugadors i persones de l'entorn del Barça

Cataluña Informativos
Más opciones