Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 07/04/2020 07/04/2020 14:54

Catalunya supera les 2.900 morts per coronavirus, després de què en les últimes hores hagin perdut la vida 148 persones, 15 més que el dia anterior. Es confirmen 1.500 nous positius, el que eleva per sobre dels 28.000 els casos de coronavirus detectats a Catalunya. Segons el Departament de Salut des de l'inici de la pandèmia s'han curat prop d'11.000 persones.

El Departament de Treball i Afers Socials informa que a les residències geriàtriques el nombre de morts supera ja els 900. En les últimes hores s'han comptabilitzat 200 noves defuncions. La patronal dels geriàtrics demana al Ministeri de Sanitat que prengui el control dels centres d'avis. Demana equipaments de protecció i proves diagnòstiques. El govern de la Generalitat avalua ara els test que ha enviat el Ministeri de Sanitat. La Consellera, Alba Vergés, alerta contra el comportament fluctuant de l'epidèmia.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha autoritzat l'assaig clínic d'un nou projecte de ventilador d'emergència. Es diu "Respira", l'impulsa l'empresa catalana GPA-INNOVA.

Hi ha més d’un miler d’empreses, de tots els àmbits, bolcades en la producció de material i tecnologia per fer front a la situació d’emergència sanitària. Mentrestant a Barcelona les funeràries estan colapsades per les demandes d'incineració. Cementiris de Barcelona proposa inhumacions temporals abans de poder incinerar els difunts.

La COVID19 s'ha endut també una de les veus més destacades de la dramaturgia catalana, la de Josep Maria Benet i Jornet, mort als 79 anys

Cataluña Informativos
Más opciones