Serveis informatius Ràdio 4   El cap de setmana sabrem si s'allarga l'Estat d'Alarma 03/04/2020 29:56


Més d'un milió de persones. Aquesta és la xifra de contagiats de COVID 19 al món segons l'organització Mundial de la Salut.  Aquest matí Espanya era el segon país del món amb més contagis, després de conèixer les dades d'Itàlia, torna a ser el tercer. S'han confirmat més de 117 mil casos, i han mort quasi 11 mil persones. En les darreres 24 hores una vegada més, més de 900 morts. 6.400 persones han requerit ingrés a les UCI, i les altes superen les 30.500. El ministre de Sanitat Salvador Illa insisteix en que l'objectiu de la ralentització s'ha aconseguit.

El govern haurà de valorar però si les restriccions poden o no relaxar-se després de Setmana Santa. Aquest cap de setmana podríem conèixer si l'Estat d'Alarma decretat fins el proper 9 d'abril a Espanya s'ha de prorrogar 15 díes més. Pedro Sánchez preveu reunir-se amb els grups de l'oposició per analitzar la realitat del país sota la COVID-19. Catalunya continua sent després de Madrid la comunitat amb més casos confirmats. 

La màxima tensió es viu més enllà de les Unitats de Cures Intensives a les residències de gent gran. No tenim noves dades. El darrer que sabem és que fins ahir a Catalunya havien mort 5 centes 11 persones hi ha més de 1.200 casos confirmats. El govern ha iniciat el trasllat de pacients des de les més petites que no poden aïllar-se com deurien, a clíniques de mútues laborals... i tot i reticent al principi, la Generalitat ha demanat ajuda a l'Unitat Militar d'emergències per desinfectar un total de 84 centres geriàtrics. Mentrestant els milers d'aturats que ha deixat la crisi han cobrat avui la prestació d'atur després que el Ministeri de Treball i les entitats bancàries ho hagin acordat. Els universitaris només tenen la certesa que de moment seguiran les classes de forma telemàtica però fins que no se sàpiga quina és l'evolució de la pandèmia no es decidirà de quina manera es faran les avaluacions.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones