Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El ex presidente de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, su mujer, Marta Ferrusola, y sus siete hijos, serán procesados por presuntos delitos de organización criminal, blanqueo de capitales, delito contra la Hacienda pública y falsedad documental. El juez José de la Mata les acusa de hechos relacionados con entramados familiares para enriquecerse, presuntamente, con comisiones ilegales.

Esquerra Republicana de Catalunya diu que hi ha un abans i un després en la seva relació amb Junts per Catalunya després de què la formació de Torra i Puigdemont consumessin un ahir el seu pacte amb el PSC per governar conjuntament la Diputació de Barcelona. L'alcaldessa de l'Hospitalet, la socialista Núria Marín, és la nova presidenta de la institució.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la el decret que regula l'impost català sobre begudes ensucrades. Considera que no es va seguir el procés de consulta, audiència i informació pública pertinent el govern diu que no s'anul.la la taxa i que es continuarà pagant.

Avui es repren el judici a l'anomenada Manada de Manresa. D'altra banda, Oriol Pujol Ferrussola recupera el tercer grau penitenciari. L'Audiència de Barcelona ha corregit la decisió del jutge de vigilància penitenciària de retirar-li.

El personal de terra d'Ibèria a Barcelona ha convocat vaga el cap de setmana del 27 i 28 de juliol. Avui coneixerem les notes de tall per accedir a les diferents titulacions a les universitats de Catalunya. I en clau esportiva el nom propi del dia és el d'Antoine Griezzman. El Barça ja ha pagat els 120 milions d'euros de clàusula de rescissió.
 

Ignacio González Vega, portavoz de Jueces y Juezas para la Democracia, ha asegurado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso que "es difícil preveer" las consecuencias del recurso de la familia Franco a la exhumación del dictador, pero "es evidente" que "si no se paraliza la exhumación" este proceso "podría alargarse durante un cierto tiempo". Sobre Oriol Pujol, que disfruta desde hoy del permiso especial que le otorga la cárcel en la que está internado en Cataluña en contra del criterio de la jueza y sin haber cumplido la mitad de la condena, González Vera ha explicado que "no es algo excepcional".

Ultim dia de campanya electoral. Els candidats tenen encara algunes hores per demanar el vot. Estem atents a l'unic cara a cara que Ada Colau i Ernest Maragall mantindran durant tota la campanya, també als actes de tancament.  

Oriol Pujol Ferrussola ha tornat a ingressar a la presó de Brians després de que la jutge de vigilància peniteniciària li revoqués el tercer grau que li havia concedit la Generalitat.

A Rubí centenars de veins es mobilitzen a favor de l'arribada d'un grup de 80 menors estrangers no acompanyats després de les manifestacions en contra de dies anteriors.

A Viladecans avui dia de dol i minut de silenci després de que es confirmés de forma oficial que el cadàver localitzat dimarts a El Prat de Llobregat corresponia a Janet Jumillas, la veina de la població desapareguda a mitjans de març.

En clau esportiva el Barça es focalitza ja en la final de la Copa del Rei que juga demà contra el València.
 

Después de dos meses en la cárcel, el exdirigente de CDC e hijo de Jordi Pujol ha abandonado la prisión de Brians II hacia las 8.15 horas de esta mañana, sin hacer declaraciones a los medios que se encontraban esperándole a las puertas de la cárcel. Oriol Pujol ha obtenido el tercer grado y dormirá en un centro de régimen abierto.

El exdirigente de CDC Oriol Pujol ha abandonado esta mañana la cárcel de Brians 2, donde ingresó hace unos dos meses y medio para cumplir una pena por cobrar comisiones ilegales en el caso ITV, al disfrutar desde este viernes del régimen abierto que le concedió la Generalitat la semana pasada.

L'exdirigent de Convergència, Oriol Pujol, ha abandonat a un quart de deu del matí la presó de Brians 2, on va ingressar fa dos mesos i mig per complir la condemna pel cas de les ITVPujol ha abandonat la presó acompanyat per dues persones i sense fer declaracions als mitjans

Oriol Pujol Ferrussola ingressa a la presó de Brians 2 per complir els dos anys i mig de pena imposats pel cas de les ITV. Pujol ha optat per no recòrrer l'ordre d'empresonament dictada per la jutge. En clau política govern català i central estudien crear dos espais de diàleg, un entre executius i un altre entre partits, per fer avançar les relacions institucionals i ressoldre la situació política a Catalunya. És la principal conclusió de la reunió entre la vicepresidenta Carmen Calvo, el vicepresident, Pere Aragonés, i la consellera de presidència, Elsa Artadi. L'encontre tindrà continuitat la setmana vinent a Barcelona. El clima de diàleg està enrarit per les detencions de la policia nacional a membres de la CUP. El ministre de l'interior, Fernando Grande-Marlaska assegura que l'operació va estar dirigida per un jutge y coordinada per un fiscal. D'altra banda la grip arriba ja a nivells d'epidèmia a Catalunya. I es reuneix el Consell del Taxi. La Generalitat ha de comunicar si, com demanen els taxistes, obliga a les empreses de lloguer de vehicles amb conductor a precontractar els serveis amb antelació.

Els socialistes intenten guanyar el sí dels independentistes als Pressupostos Generals de l'Estat. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, avança que a banda dels 2.000 milions d'euros anunciats per Catalunya hi haurà altres arguments per seduir els sobiranistes. El president de la Generaliat, Quim Torra, demana a Pedro Sánchez un gest a favor de l'autodeterminació per permetre que els comptes es tramitin i diu que hi hauria una crisi de govern si ERC o PDCAT acaben votant a favor dels comptes de l'Estat. 

Un jutge arxiva les querelles presentades contra els Mossos d'Esquadra per suposat espionatge polític en relació als documents que la policia catalana va traslladar a cremar a la incineradora de Sant Adrià del Besos. I l'Audiència de Barcelona ordena l'ingrés a presó d'Oriol Pujol Ferrussola per complir els dos anys i mig de pena imposats pel cas de les ITV.

En clau de succesos els Mossos investiguen la mort a ganivetades d'una dona al seu pis a Banyoles. La policia busca la filla de 17 anys per la seva pressumpta implicació en el cas. D'altra banda TVE preveu quadruplicar les seves hores d'emissió en català en un termini de 2 anys.

La Audiencia de Barcelona ordena que Oriol Pujol ingrese en un centro penitenciario para cumplir la pena impuesta por el caso de las ITV (dos años y medio de prisión por los delitos de tráfico de influencias, delito continuado de cohecho y de falsedad en documento mercantil).

La Audiencia de Barcelona ha anulado el pacto entre el fiscal y Oriol Pujol y deberá ira a juicio. El juez no acepta el acuerdo de conformidad en el 'caso ITV' porque no ha sido firmado por todos los acusados. El hijo del expresidente de la Generalitat, Jordi Pujol, está acusado de utilizar su peso político, cuando era 'número dos' de la extinta Convergència, para favorecer a empresarios amigos en la adjudicación de estaciones de ITV y para conseguir comisiones que su mujer cobraba con facturas falsas.