Enlaces accesibilidad

arriba Ir arriba

L'atenció aquest matí al Congrés, on els 54 eurodiputats electes han de jurar o prometre la Constitució abans d'obtenir l'acta d'europarlamentari. Entre ells l'ex president Puigdemont i l'ex conseller Comín ambdós tenen ordre de detenció activada a Espanya, la defensa de Puigdemont diu que l'acte de jurament no és requisit indispensable per ser proclamat eurodiputat. Mentre Oriol Junqueras ha presentat recurs de súplica al Suprem per aixerca-li el veto que l'impedeix assistir a l'acte del Congrés. 

A l'ajuntament de Barcelona, primera junta de portaveus amb entre l'altres temes el retorn o no a la façana del consistori del llaç groc en suport als líders sobiranistes empresonats. Més enllà d'això Barcelona en Comú es dóna quinze dies per tractar de tancar un acord de govern amb el PSC i no descarta pactar amb Esquerra en temes on coincideixin els seus programes.

Avui quedarà constituit el nou ple de la Cambra de Comerç de Barcelona on "Eines de País", candidatura vinculada a l'ANC, tindrà majoria absoluta. Tot fa preveure l'elecció de Joan Canadell com a nou president de la cambra en substitució de Miquel Valls.