Enlaces accesibilidad

arriba Ir arriba

Continúan los paros de los trabajadores de seguridad del aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas, una "huelga por el momento indefinida" según explica en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso Jordi Montejo, portavoz del Sindicato de Trabajadores de Empresas de Seguridad. Según Montejo, la empresa aún no ha contactado con los trabajadores tras el fracaso de la mediación del pasado miércoles, pero espera que lo haga "a lo largo de hoy", y ha recordado que están dispuestos anegociar en cualquier momento.

L'amiant protagonitza avui aquest informatiu local de les comarques de Barcelona. Aquest dilluns els treballadors del metro s'han manifestat pel centre de la ciutat per protestar contra la gestió que Transports Metropolitans de Barcelona està duent a terme respecte a l'aparició d'aquest material a les instal·lacions. Tot plegat en el marc d'una nova jornada de vaga, que està previst que es repeteixi el 29 d'abril. Però anirem també a Sabadell, on el consistori ha tancat una zona de jocs infantils, precisament, per la presència de restes d'amiant.

Nueva jornada de huelga en el metro de Barcelona. Los sindicatos la convocan por la falta de acuerdo con la dirección de Transportes para abordar la crisis del amianto. Los paros han provocado largas colas y aglomeraciones sobre todo en las horas puntas. Los sindicatos aseguran que el seguimiento de los trabajadores ha sido del 100% y acusan a la empresa de no tomarse en serio el conflicto del amianto. Aseguran que el 30% de la plantilla padece afectaciones pulmonares. La empresa dice que después de encontrar pintura con amianto en más de 90 vagones del metro ya se comprometió a cambiarlos en un periodo de cuatro años.

Més de 150 col.lectius feministes i sindicats fan una crida a la mobilització aquest 8 de març per visibilitzar les dones, denunciar la discriminació laboral, salarial o rebutjar la violència masclista. Porta per lema "Ens aturem per canviar-ho tot. Cap pas enrera". Amb una aturada de 24 hores o de 2 hores segons els sindicats, també anima a fer vaga de consum i de cures. Hi haurà piquets informatius i mobilitzacions durant tot el dia arreu de Catalunya.

Al judici per l'1 d'octubre aquest dijous ha declarat qui era cap d'informació dels Mossos en la jornada de la votació, Manel Castellví. És el primer comandament de la policia catalana interrogat com a testimoni. Castellvi ha explicat que la cúpula dels Mossos va alertar Carles Puigdemont de què hi havia risc de violència i que l'ex president es va mostrar disposat a tirar endavant el referendum.

Centenares de personas, en su mayoría mujeres, se han congregado la madrugada del jueves al viernes en la madrileña Puerta del Sol para dar el pistoletazo de salida al Día Internacional de la Mujer con una sonora cacerolada. La marcha ha comenzado a las 21:00 horas del jueves en la Plaza de Ópera, desde la que centenares de mujeres han partido con el lema 'Reclama las calles y la noche'. Con el ruido de las cacerolas por delante, las manifestantes han recorrido varios puntos de la ciudad.

¿Cuáles son los derechos y deberes de los trabajadores ante una huelga? En vísperas de la convocada para mañana, 8 de marzo, Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso ha hablado con Alberto Novoa, miembro de la junta directiva de la Asociación Nacional de Abogados Laboralistas, que ha explicado que cualquiera puede secundar una huelga, que no es necesario avisar en el trabajo y, "bajo ningún concepto" puede ser despedido o sancionado por secundar una huelga que, según ha recordado Novoa, "es un derecho fundamental".

Dimarts es repren el judici pel procés amb les declaracions de Jordi Cuixart i Carme Forcadell el que retardarà l'inici de les declaracions dels testimonis, entre elles la de l'ex president del govern de l'Estat, Mariano Rajoy. Aquest dijous hem escoltat l'ex president de l'ANC, Jordi Sánchez defensar que en cap cas va haver violència en la concentració del 20 de setembre davant el Departament d'Economia. També ha declarat l'ex conseller d'Empresa, Santi Vila, qui ha explicat que intentaven tensar la corda amb l'executiu espanyol però també ha defensat el seu paper de mediador.

Parlem també de la vaga general convocada per la Intersindical CSC en contra del judici pel procés. La protesta ha aconseguit prendre els carrers i les carreteres però no ha aturat l'activitat a Catalunya. 

D'altra banda, Miguel Angel Hurtado, la primera victima que va denunciar els abusos d'un sacerdot a l'Abadia de Montserrat, anunciarà avui davant la seu dels Benedictins de Roma, la petició d'una investigació apostòlica. Hurtado vol aconseguir que l'actual Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, sigui cessat del seu càrrec per encobridor dels delictes, ja que els fets han prescrit,