Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La jueza ha cerrado la instrucción del caso del 1-O pero procesa a una treintena de investigados.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha hablado sobre estos procesamientos y ha asegurado que detrás hay un "relato inventado" y que no hubo ni malversación ni violencia.

El Parlament acaba de reprobar la gestión de Quim Torra al frente de la Generalitat. Le insta a convocar elecciones o a someterse a una moción de confianza. La iniciativa ha salido adelante por un solo voto, para lo cual ha sido clave el papel de la CUP, que ha decidido no votar. Los hasta ahora aliados de Torra, son muy críticos porque no ven avances hacia la independencia.

Informa Álex Cabrera.

L'atur al mes de març va baixar a Catalunya de 902 persones, el que situa la xifra de desocupats en 395.000 persones que busquen feina, 15.000 menys que fa un any, el que suposa un descens interanual del 3,8 per cent. A la demarcació de Barcelona l'atur va augmentar el mes de març de 849 persones. 

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat xoquen a compte del decret d'habitatge presentat a principis de març per l'executiu català. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que el decret criminalitza els desnonats, crea barris de priemra i segona i obre la porta a lliberalitzar sol públic dels ajuntaments que no tinguin capacitat econòmica per construir. Colau demana o bé que el govern retiri el decret o bé que el Parlament el bloquegi. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, defensa el decret perquè considera que facilita l'accés a habitatge assequible i acusa a l'alcaldessa Ada Colau d'oportunisme electoral.

La Fiscalia demana que s'investigui una desena de persones que es trobaven als centres Pau Claris i Mediterrania de Barcelona l'1 d'octubre del 2017 per resistència i desobediència greu a la policia, per tractar d'impedir que els agents s'enduguessin les urnes.

Parlem del primer cas d'èxit d'un transplantament al primer nen amb inmuno-deficiència greu detectada a la prova del taló. 

Es repren el judici del procés amb la declaració de diversos comandaments de la policia nacional a Catalunya en qualitat de testimonis. El plat fort de la setmana serà, però, demà dimecres amb la compareixença dels comissaris Ferran López i Joan Carles Molinero. Mentrestant la Fiscalia ha demanat que s'imputi a una desena de persones que es trobaven entre els votants de les escoles Pau Claris i Mediterrània de Barcelona l'1 d'octubre de 2017 per resistència i desobediència greu a la policia.

Estem atents a les xifres de l'atur corresponents al mes de març. Avui el govern preveu aprovar un credit per pagar nòmines dels seus treballadors i el retorn del 40 per cent de la paga extra del 2013 que encara s'adeuta.

A Tarragona els Mossos d'Esquadra han detingut onze menors acusats d'abusar i agredir sexualmente a una noia també menor d'edat. Tant els arrestats com la victima són menors estrangers no acompanyats tutelats per la Generalitat.

En clau esportiva els tres equips catalans juguen avui els partits correponents a la trentena jornada de lliga de Primera Divisió.